Lumikki ja Seitsemän kääpiötä kuvakirja lähti mukaan kirpputorilta. Löysin ison pinon vanhoja hyviä klassikkosatuja kuvakirjoina. Lumikki ja seitsemän kääpiötä on aina kuulunut  suosikkisatuihini. Lumikki ja Seitsemän kääpiötä sadussa kiehtoo se että hyvyys lopussa voittaa ja Lumikki ja prinssi saavat lopussa toisensa ja menevät naimisiin. Tässä kirjassa erityisesti kirjan kuvitus kiehtoi. Tässä sadussa on monta opetusta joista minusta tärkeimpänä se että hyvyys voittaa lopulta pahan. Kirjan alussa kun kuingatar Lumikin ilkeä äitipuoli kysyy ensimmäisen kerran peililtäänn Kerro, kerro kuvastin ken on maassa kaunehin. Niin peili vastaa ensin Rouva   

Kuningatar sä oot maassa kaunehin. Mùtta Lumikki kaunistuu ja kun kuingatar kysyy peililtään Kerro, kerro kuvastin ken on maassa kaunehin. Niin peili vastaa. Oi kuningatar sä täällä kai sä kaunein olet nainen tuhansin verroin on Lumikki kaunihimpi vainen. Kuullessaan peilin sanat kateellinen äitipuoli haluaa tappaa Lumikin.

Minua on lapsesta saakka tässä sadussa kauhistuttanut kuningattaren julmuus. Tämän sadun voin lukea monta kertaa niin etten kyllästy tähän. Erityisesti loppu on ihana ja romanttinen.

1437944321633.jpg